Gentse havenkapitein-commandant Dirk Vernaeve op pensioen!

2017 07 14 dirk vernaeve

Op 1 augustus 2017 gaat kapt. Dirk Vernaeve op pensioen. Dirks loopbaan kende drie grote delen. Eerst kwam zijn loopbaan op zee, waar hij alle rangen tot en met gezagvoerder doorliep. Vervolgens stapte hij over naar de Hogere Zeevaartschool, waar hij vele jaren gedreven les gaf, zowel in Oostende als in Antwerpen. In 1997 werd hij havenkapitein en later havenkapitein-commandant van de Gentse haven.

Dirk is een goede bekende van vele loodsen en collega’s. Ofwel voeren ze samen, ofwel leerden ze hem kennen als de zeer gedreven en immer correcte en studentgerichte prof aan de zeevaartschool. Maar ook als havenkapitein volgde hij de dienstverlening van het Vlaams LOODSWEZEN nauw en steeds met een kritische kijk op (61% van de huidige loodsen kregen ooit les van hem, waardoor hij perfect wist welk vlees hij in de kuip had). Anderen kennen hem als bezieler van de Gentse Maritieme Kring of behoren tot zijn persoonlijke vriendenkring.

Het Vlaams LOODSWEZEN wenst Dirk dan ook alle geluk toe nu een nieuwe periode met nieuwe uitdagingen aanbreekt. We wensen hem ook bijzonder te danken voor alle jaren van kennisoverdracht, samenwerking en alles wat hij in zijn professionele loopbaan en erbuiten heeft betekend en nog zal betekenen voor de maritieme wereld. Bon vent!

Dirk wordt in zijn functie vervangen door kapt. Rik Verhaegen.